انجمن استراتژی اروپا در زیرساختهای تحقیقاتی (سازمانی مستقر در بروکسل که از زیرساختهای تحقیقاتی در اروپا پشتیبانی میکند) تصمیم گرفت تلسکوپ انیشتین را در برنامههای خود برای سال 2021 قرار دهد. تلسکوپ انیشتین یک مجموعه زیرزمینی پیشنهادی است که به دانشمندان کمک میکند امواج گرانشی را مطالعه کنند تا درباره تاریخ اولیه کیهان اطلاعات بیشتری کسب کنند. و با گنجاندن آن در نقشه راه فعلی خود، کمک قابل توجهی به تحقق تأسیسات تحقیقاتی برنامه ریزی شده در طولانی مدت میکند. تلسکوپ انیشتین نسل سوم آشکارسازهای تداخل سنجی لیزری خواهد بود که امواج گرانشی پیش بینی شده توسط نظریه نسبیت عام آلبرت انیشتین را شناسایی میکند. این امکانات به محققان کمک کرده است تا ستارههای نوترونی و ادغام سیاهچالهها را مطالعه کنند و درک جدیدی از نجوم امواج گرانشی و تحولاتی که در برخی از سالهای اولیه پس از انفجار بزرگ رخ داده است، ایجاد کنند. هنگامی که تلسکوپ انیشتین ساخته شود، از طریق طراحی مثلثی و بازوهای تداخل سنج بلند خود که 10 کیلومتر است، در مقایسه با 3 کیلومتر در تاسیسات قبلی، حساسیت بسیار بهبود یافته ای را نسبت به نسلهای قبلی ارائه میدهد.
براساس وب سایت تلسکوپ انیشتین، فناوریهای جدیدی که به این نسخه اضافه میشود شامل یک سیستم برودتی برای خنک کردن برخی از ابزارهای اصلی نوری، فناوریهای کوانتومی برای کاهش نوسانات نور و روش های پیشرفته کاهش نویز است. این مرکز شامل سه آشکارساز تو در تو خواهد بود که در یک الگوی مثلثی چیده شدهاند،برخلاف آشکارسازهای قبلی. هر کدام قادر به تشخیص امواج گرانشی با فرکانس بالا و پایین خواهند بود. به گفته این سایت، کل مجموعه در زیر زمین ساخته خواهد شد تا تداخل "صدای جابجایی" و امواج لرزه ای که در سطح ایجاد می شود را کاهش دهد.
انجمن استراتژی اروپا (ESFRI) در زیرساخت های تحقیقاتی با گنجاندن تلسکوپ انیشتین در برنامه های اتی خود در سال 2021، زمینه را برای شروع ساخت تلسکوپ زیرزمینی در اوایل سال 2026 فراهم می کند. برای این پروزهی عظیم دو مکان در نظر گرفته شده است: ساردینیا، ایتالیا، و منطقه یورو میوز-راین، که بخشهایی از بلژیک، آلمان و هلند را در بر میگیرد. کار سایت ممکن است از سال 2024 آغاز شود.
منبع: بانک مقالات ایران سیب
تعداد بازدیدها: 501
نظرتان را با ما در میان بگذارید